Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 18 juni 2014

Omstart

Imorgon är det omstart för både A-laget och U19-laget efter ett kort sommaruppehåll. Blåvitt valde ju att förlägga ledigheterna för båda trupperna ungefär samtidigt då U19 är en viktig del av A-lagets planering i sommar - om Blåvitt får ett längre Europakval så blir det U19 som huvudsakligen får bemanna matcherna i U21 Allsvenskan.

A-laget åker till Grebbestad för träningsmatch mot Strömgodset och alla spelare förutom Gustav Svensson verkar vara tillgängliga. Man signalerar redan nu att det kommer att ske många byten så det mest intressanta i sammanhanget blir väl vilken uppställning man kommer att spela...blir det fortsatt-4-5-1 eller planerar man för en återgång till 4-4-2? Så här ser nog min önskeelva ut just nu utifrån tillgängliga spelare men jag är fortfarande lite ambivalent om 4-5-1 är den bästa uppställningen för framtiden.

Sandberg
Salomonsson - Bjärsmyr - Waehler - Augustinsson
Allansson - Mahlangu
Vibe - Johansson - Larsson
Mané

U19 åker till Växjö för bortamatch mot Öster i U19 Allsvenskan. Man avslutade ju vårsäsongen lite svagare med några onödiga förluster och tappade då serieledningen i tabellen så det gäller att börja leverera trepoängare igen. U19 genomför en föryngring i laget just nu där fyra 95:or lämnar och där det under sommaren och hösten ska fyllas på med 97:or och 98:or. Jag tycker man är lite tunna på vissa positioner i laget just nu men så är det ibland och det skapar samtidigt goda möjligheter för yngre spelare att visa framfötterna och ta för sig.

En intressant signal är att U19´s Karl Bohm får åka med A-laget till Grebbestad imorgon istället för till Växjö. Karl är ju en av de 95:or som jag hoppas och tror har störst chans på ett A-kontrakt i år tillsammans med Billy Nordström och Sulejmen Sarajlic. Billy har väl varit mest i fokus de senaste veckorna i och med Ludwig Augustinssons planerade flytt till Köpenhamn medan Karl just nu har ganska hård konkurrens i A-laget på sin favoritposition som högerytter. Kanske är det därför som man i U19 Allsvenskan under våren huvudsakligen har matchat honom som vänsterytter för att öka hans chanser att hitta en ingång till A-laget?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar