Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 22 juli 2014

De yngre spelarna tog för sig

Jag skrev en kort sammanfattning av dagens match i U19 Allsvenskan på Alltid Blåvitt så jag gör inget dubbelarbete kring detta.

Här passar jag istället på att glädjas lite extra åt att de yngre och lite mer anonyma spelarna tog för sig ordentligt och gjorde en stark insats idag. Kevin Andersson (f 1996) skötte sig bra som högerback hela matchen, Hampus Dahlqvist (f 1997) hade många framgångsrika dribblingsräder mellan flera trelleborgare, Adnan Saltagic (f 1996) var ett rivjärn på innermittfältet och Oskar Jansson (f 1998) har en förmåga att ständigt göra sig spelbar och söka boll. Blåvitt startade ju den här säsongen med tio 1995:or i truppen (sistaårsjuniorer) där fyra av dem har lämnat nu i sommar och där resterande sex kommer att lämna vid årets slut. Nu är det dags för de yngre årskullarna (1997-1998) att börja ta för sig.

Trots att the usual suspects, dvs Bohm, Edvardsen och Lagemyr, stod för en sylvass och effektiv offensiv idag med många mål och assist så fördelar jag mina betygspoäng till några andra spelare som slet minst lika hårt.

3 poäng: Alexander Leksell blockerade alla skott, bröt alla farliga passningar och vann alla löpdueller.
2 poäng: Linus Dahl krigade hårt på mittplan medan matchen fortfarande stod och vägde.
1 poäng: Oskar Jansson följer upp förra veckans fina Gothia Cup-spel med en lika stark debut i U19 Allsvenskan.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar