Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 7 juli 2014

Nu börjar försäsongen

I helgen körde Spurs igång sin försäsong under ledning av nye tränaren Mauricio Pochettino och hans tränarstab. Nu väntar sex intensiva veckor innan Premier League kör igång den 16 augusti med bortamatch mot West Ham.


Under den här korta försäsongen ska Spurs bl a hinna med en USA-turné i juli där man ska spela träningsmatcher i Seattle, Toronto och Chicago. Därutöver har man träningsmatcher inbokade mot Celtic och Schalke i början av augusti.

De flesta befintliga spelare är tillgängliga förutom de som har haft utdragna VM-äventyr. Så sent som i helgen åkte såväl Lloris, Vertonghen, Chadli och Dembele ur VM och de ska sannolikt ha några veckors ledigt nu innan de ansluter till truppen. Kvar i VM finns bara Paulinho nu.

På transfern har det varit lugnt hittills men ryktena talar om att Spurs jagar nya backar vilket känns klokt med tanke på hur man läckte bakåt förra säsongen. Vi får väl se om det blir några större köp utöver det eller om Spurs i första hand fokuserar på att utveckla alla de spelare som man köpte i fjol. Vare sig Lamela, Soldado, Chadli eller Capoue fick ett bra första år på White hart Lane så förhoppningsvis är de revanschsugna nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar