Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 14 augusti 2014

Att göra en resa som Sam Larsson

Jag har haft lite svårt att förlika mig med den låga transfersumman för Sam Larsson som enligt flera källor bara är 1,5 miljoner Euro, dvs knappt 14 mkr. Man kan tycka att summan borde ha varit högre men man får samtidigt försöka förstå vad marknaden värderar. Sam har inga landslagsmeriter (tack för det Håkan Ericsson...) och hans poängskörd i Allsvenskan har inte varit tillräckligt stor. Heerenveens sportchef beskrev den här affären med orden han har inte en imponerande meritlista när det gäller att göra poäng men han har potential. Det man kan hoppas på är att Blåvitt har lyckats komplettera den låga transfersumman med rejäla bonusar om Sam uppfyller förväntningarna samt en hög vidareförsäljningsprocent.

Sam Larsson på sin nya hemmaarena. Foto: SC Heerenveen
Jag såg Sam Larsson spela som junior för Blåvitt första gången under 2010 och jag har därefter sett honom göra den långa resan genom U19 Allsvenskan, U21 Allsvenskan, träningarna med A-laget och seniorkontraktet under 2012 för att därefter bli en given spelare i startelvan. Det är verkligen roligt att kunna följa när en talangfull spelare hos IFK Göteborg tar alla de här stegen i sin utveckling och till slut kanske även kröner det med ett utlandskontrakt.

Imorgon kl 17.00 på Lemmingvallen är det dags för hemmamatch i U19 Allsvenskan mot Kalmar FF och då har du möjlighet att själv se när en ny generation spelare strävar efter att göra en resa som Sam Larsson. Det finns många intressanta spelare i U19-laget som befinner sig i olika faser i sin utveckling - några är nya i truppen, några håller på att växa in i startelvan, några är givna i startelvan, några spelar även i U21 Allsvenskan och några sitter på A-lagets avbytarbänk emellanåt. Du hittar hela den aktuella U19-truppen HÄR.

I U19 Allsvenskans södra grupp kommer det att bli en stenhård kamp under hösten mellan de tre lag som just nu slåss om de två slutspelsplatserna. Blåvitt kommer till den här matchen med sex raka segrar i serien och det blir förhoppningsvis en sjunde seger mot Kalmar imorgon.

1. Häcken          16 +35 40p
2. IFK Göteborg 16 +34 39p
3. Malmö            14 +31 31p

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar