Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 12 augusti 2014

Åtvidaberg borta

Efter ett intensivt sista dygn på det svenska transferfönstret är det återigen dags att ladda för match och just nu är det nästan en heltidssyssla att hålla på Blåvitt. Det gäller att passa på att njuta nu när det är som intensivast för oroväckande snart är det ju dags för fem månaders svensk försäsong igen.

Jag får lite dåliga känslor inför morgondagens match för den påminner mig om tidigare bortamatcher i år mot BP, Gefle, Halmstad och Mjällby. Vi skänkte bort nio poäng och en guldstrid i dessa fyra matcher och jag är lite rädd för att vi kanske skänker bort några poäng till imorgon. Hittills under sitt treåriga tränarskap hos oss så har nämligen Mikael Stahre inte lyckats skapa ett segerrecept för den här typen av matcher och det är inom detta område som jag har mina största tvivel kring hans förmåga som taktiker och tränare.

Blåvitt åker till matchen med två av sina tre nyförvärv i matchtruppen men sannolikt återfinns inte någon av dem i startelvan. Ingen av Kenneth Zohore och Sören Rieks har ju ännu genomfört en full kollektiv träning med A-laget och särskilt i Zohores fall finns det även lite frågetecken kring aktuell fitness. Båda två borde vara högaktuella för inhopp imorgon beroende på hur matchen utvecklar sig.

Startelvan formar jag ur det manskap som avslutade så bra mot Malmö i söndags, där endast högerkanten behöver fyllas på efter att Daniel Sobralense lämnat laget. Här står valet nog främst mellan Martin Smedberg Dalence, Joel Allansson och Robin Söder. Att Blåvitt vill behålla Sam Larsson ytterligare några dagar tills man har fått igång alla sina nyförvärv är förståeligt men jag räknar med att övergången blir klar i veckan och att han gör sin sista match för Blåvitt på söndag hemma mot BP.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Jonsson - Augustinsson
Söder - Mahlangu - Johansson - Larsson
Vibe - Engvall

Uppdaterat under kvällen 140812: Sams transfer gick lite snabbare än jag trodde/hoppades. Blåvitt har nu bekräftat att han är på väg till Holland för läkarundersökning och för att skriva på kontraktet. En alternativ startelva utan Samsalabim på vänsterkanten skulle kunna se ut så här.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Jonsson - Augustinsson
Söder - Mahlangu - Johansson - Allansson
Vibe - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar