Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 17 augusti 2014

Blåvitt gjorde det jobb som krävdes

Att vinna mot BP idag var ett absolut krav och Blåvitt gjorde det jobb som krävdes och bjöd samtidigt på några glimtar av vad som kan bli en intressant höst spelmässigt. Men man bjöd även på mycket slarv och nonchalant försvarsspel och ett bättre lag än BP hade nog pangat in någon av målchanserna de skapade idag.

Blåvitt ställde återigen upp med Gustav Engvall från start och han tackade för förtroendet genom att göra mål i tredje raka matchen. Han var delaktig i många av anfallen i första halvlek och hade bl a ett skott i stolpen men mattades lite i andra halvlek och blev utbytt. Även Lasse Vibe fortsätter att göra mål och han leder nu allsvenskans skytteliga med tre måls marginal.

Blåvitt ställde även upp med Sören Rieks från start och han visade hur nyttig han kommer att bli för lagets spel på vänsterkanten framöver. Sam Larsson spelade ju vacker fotboll men hade en tendens att överarbeta många situationer - här känns Sören mera effektiv och rakt på sak. Blåvitt sålde en talang för 14 mkr och köpte en färdig spelare för 3 mkr till sin vänsterkant.

Kenneth Zohore fick ett inhopp och visade klass direkt när han elegant pangade in 3-0. Det kommer dock att behövas ytterligare några veckor innan han är redo för en allsvensk startelva konditionsmässigt. Kan man ana att han får spela från start i veckans cupmatch för att förbättra flåset?

3 poäng: Jakob Johansson fångade upp de flesta bollar på mittfältet.
2 poäng: Martin Smedberg Dalence arbetade hårt och skapade mycket på högerkanten idag.
1 poäng: Gustav Engvall börjar växa in i startelvan.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar