Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 4 augusti 2014

När drömmar dör och förtroende tar slut

Redan när man såg dagens startelva kunde man ana att Mikael Stahres rädsla att förlora var större än hans hunger att vinna den här matchen. Att ställa upp med en mera defensiv och kontrollerande 4-5-1 uppställning på hemmaplan och att inte lyfta in fler fräscha och hungriga spelare i startelvan var så otroligt passivt och fegt!

Visserligen hade Blåvitt en bra press och mer bollinnehav under den första halvtimmen men det genererade ju inga direkta målchanser. Vid flera tillfällen så tog mittfältare istället skott långt utifrån i brist på andra alternativ. Att det sedan blev Alvbåges fumliga händer och Hanssons kortlek som blev de direkt avgörande händelserna i matchen blir bara en bitter parentes i sammanhanget.

Alla når vi en tidpunkt där man inte längre drömmer och där man inte längre har förtroende. Jag drömmer fortfarande om ett Europaäventyr som kan sprida glädje i höstmörkret även om jag inser att den drömmen hänger på en skör tråd just nu. I Allsvenskan är mina drömmar släckta för det här året och där nånstans försvann även mitt sista förtroende för Mikael Stahres förmåga att föra det här laget framåt. Sirius hemma, BP borta, Gefle borta, Halmstad borta, Mjällby borta och nu AIK hemma är några av de största bottennappen men det finns fler.

Mycket kan fortfarande hända och bollen är fortfarande rund men jag har svårt att se att det är Mikael Stahre som leder IFK Göteborg under 2015. Jag tror att ett tränarbyte blir nödvändigt efter den här säsongen - även om vi skulle nå Europa League. Skulle det gå riktigt risigt de kommande veckorna kan ett byte kanske bli aktuellt redan vid landslagsuppehållet i början av september.

3 poäng: Gustav Svensson jagade ikapp många råttor idag på mittfältet.
2 poäng: Mattias Bjärsmyr var stabil och brytningssäker i backlinjen.
1 poäng: May Mahlangu har en oändlig energi och ger aldrig upp.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar