Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 16 augusti 2014

Segermål på övertid

Spurs inledde säsongen med att få ett hårt dömt rött kort och straff emot sig efter ca 30 minuters spel. Det kunde ha förstört den här eftermiddagen men West Ham missade straffen och sedan spelade Tottenham disciplinerat med tio man på plan och försvarade sig skickligt. Dessutom hade man ett riktigt bra omställningsspel och det var på två sådana kontringar som samma försvarare drog på sig kort och blev utvisad i andra halvlek.

Och när man återigen var lika många spelare på plan så var det Spurs som tog tag i taktpinnen och hade de bästa chanserna. Det såg ändå ut att sluta 0-0 i detta derby tills Harry Kane på övertid lyckades lirka in en boll bakom backlinjen till högerbacken Eric Dier som tagit en djup löpning. Premier League-debutanten var iskall när han rundade målvakten och gjorde sitt första mål och avgjorde sin första match.


Spurs visade upp en bättre defensiv i den här matchen än jag vågat hoppas på med tanke på alla skador i backlinjen. West Ham hade en hel del jobbiga inlägg som ledde till nickavslut men utöver det så hade Spurs kontroll. Nu väntar en lite enklare match mot cypriotiska Limassol på torsdag och där borde man få chansen att visa upp ett spetsigt anfallsspel också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar