Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 24 augusti 2014

Två matcher samtidigt

När Blåvitt och Spurs spelar match samtidigt ställs man inför ett svårt val. Vilken match har störst betydelse och vilken match ska man titta på? Oftast brukar Blåvitt vinna den duellen men ibland går det att se båda matcherna samtidigt. Idag blev det periodvis en dubbelmatch på datorn när Spurs började spela 14.30 och Blåvitt körde igång 15.00.


Spurs gjorde en stark insats mot QPR och vann med övertygande 4-0. Press-spelet var riktigt bra och det skapades målchanser från många spelare. Det känns som att det finns ett överflöd av spelare som konkurrerar om de offensiva positionerna i startelvan just nu och kanske är det så att ytterligare någon måste lämna truppen innan transferfönstret stänger. I försvaret känns det fortfarande inte helt stabilt och Spurs borde nog försöka värva ytterligare någon mittback samtidigt som 1-2 befintliga backar skeppas iväg. Det största utropstecknet hittills har varit högerbacken Eric Dier som gjorde mål i sin andra raka match och det ska bli intressant att se om han kan behålla sin plats i startelvan under hösten.

Blåvitt startade sin match mycket mer modigt och offensivt än tidigare bortamatcher och det räckte för att säkra den första bortasegern sedan premiären i april. Visst hade man lite flyt vid båda sina mål men lyckan brukar ju stå den djärve bi. Det var först när man gick ner från 4-4-2 till 4-5-1 som jag tycker att man släppte över initiativet lite till Falkenberg. Idag lyckades Blåvitt bevaka sin ledning och jakten på en topp-placering, och därmed även en Europaplats 2015, kan fortsätta.

En nackdel med att titta på två matcher samtidigt är att man inte är tillräckligt fokuserad för att sätta betyg så jag avstår från det idag. Nu har jag en vecka på mig att fundera på vilken match jag ska välja nästa söndag när Blåvitt och Spurs återigen krockar...blir det Blåvitt-Kalmar eller Spurs-Liverpool?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar