Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 15 augusti 2014

U19 Allsvenskan: IFK Göteborg - Kalmar FF 0-1

Efter sex raka segrar i serien tog det stopp idag mot Kalmar FF. Smålänningarna vann ganska rättvist efter att ha spelat välorganiserat och varit fysiskt starkare i sitt spel. I och med förlusten riskerar Blåvitt att tappa sin slutspelsplats till Malmö men det återstår fortfarande nio omgångar att spela i serien.

1. Häcken          16 +35 40p
2. IFK Göteborg 17 +33 39p
3. Malmö            14 +31 31p

Blåvitt hade svårt att få spelet att stämma idag och det blev istället lite för många soloräder och chansbollar i anfallsspelet. Innermittfältet hade så svårt att få grepp på Kalmar att Alf Westerberg skickade upp Patrick Dyrestam som innermittfältare i mitten av andra halvlek för att få lite tryck. Men idag ville inte passningarna nå rätt adress och man fick aldrig in något kvitteringsmål. Nu är det bara att bryta ihop och komma igen i nästa omgång när man har en svår bortamatch mot Falkenberg.

3 poäng: Patrick Dyrestam vann de flesta närkamperna idag.
2 poäng: Karl Bohm drog igång många anfallsförsök på vänsterkanten.
1 poäng: Billy Nordström höll tätt bakåt och följde med bra framåt på vänsterkanten.
 
Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar