Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 1 augusti 2014

U19 Allsvenskan: IFK Göteborg - Öster 2-1

U19-laget vann mot Öster med 2-1 och är nu i serieledning i U19 Allsvenskan i en lite haltande tabell. Man fick dock slita oväntat hårt för segern ikväll mot ett Öster som befinner sig långt ner i tabellen.


Det var nämligen smålänningarna som inledde matchen bäst och inom loppet av en minut så dansade bollen på Blåvitts mållinje. Öster fortsatte att skapa bra målchanser och tog välförtjänt ledningen en bit in i första halvlek. Blåvitt i sin tur inledde matchen slarvigt och okoncentrerat och tappade bollen i farliga omställningslägen flera gånger. Först efter bortalagets ledningsmål tog man sig samman och fick ordning på det egna spelet och innan halvtid hade man vänt underläget till en ledning:
  • Billy Nordström slår en hörna som Patrick Dyrestam nickar i ribban. På returen är Oskar Kindlund starkast och kan nicka bollen i mål till 1-1.
  • Patrik Karlsson Lagemyr kommer med fart mot straffområdet och sticker in en patenterad djupledsboll bakom backlinjen till Victor Edvardsen som trycker in 2-1.
I andra halvlek var den småländska energin slut och Blåvitt kunde trycka på hela halvleken för att döda matchen med ytterligare ett mål. Men det blev inga fler mål idag, trots flera bra målchanser. Det är ändå ett styrkebesked att vinna dagens match, trots att spelet inte fungerar perfekt, och det är roligt att se att det finns så många vinnarskallar i det här laget.

3 poäng: Patrick Dyrestam är överlägsen i luftrummet.
2 poäng: Oskar Kindlund tar för sig allt mer i spelet på innermittfältet.
1 poäng: Patrik Karlsson Lagemyr är alltid delaktig i Blåvitts anfallsspel.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar