Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 5 augusti 2014

U21 Allsvenskan: Mjällby - IFK Göteborg 1-2

Att titta på och värdera U21-matcher är inte alltid helt lätt eftersom det kan skilja så mycket i kvalitet och erfarenhet mellan de två lagen som spelar. Serien är för spelare som är födda 1993 eller senare men man får ju ha fem överåriga utespelare samt en överårig målvakt med i laget. När man tittar på ungdomsspelare i U21-matcher får man således försöka sätta in deras individuella prestation i en helhet men ibland, som idag, kan man unna sig att bli imponerad av hela laget.

I dagens svåra bortamatch mot Mjällby ställde Blåvitt upp med ett rent U19-lag där ingen var född före 1995 och där de yngsta var födda 1997. Att det inte fanns några äldre spelare med beror naturligtvis på att A-laget ska åka till Portugal imorgon och att åtta timmars bussresa tur och retur till Blekinge idag inte bedömdes vara den mest optimala uppladdningen.

Blåvitt var piskade att vinna idag för att ha en slutspelschans och lyckas med detta trots att man får spela med tio man efter att Patrik Dyrestam blivit utvisad i mitten av första halvlek. Billhall Titi gjorde 1-0 i första halvlek och Patrik Karlsson Lagemyr gjorde 2-1 i slutet av matchen. Alf Westerberg kommenterar segern så här:
- Dagens match var faktiskt strålande bra genomförd. Vi spelade iskallt med tio man och lyckades forcera fram ett segermål i slutet. Bra flow i spel, vilja och harmoni i gruppen där många visar framfötterna!
 
I och med segern ligger Blåvitt kvar på en slutspelsplats men får nu vänta in resultatet från Kalmars sista match den 12 augusti innan man vet om man går till slutspel. Smålänningarna måste vinna sin match med fem måls marginal för att gå om Blåvitt.

3. IFK Göteborg 14 +8 22p
4. Kalmar FF      13 +4 19p

En ungdomsspelare som inte var med idag var Billy Nordström som var avstängd i den här matchen. Men han kunde istället ägna tiden åt att packa resväskan för resan till Portugal dit han följer med imorgon. Den uppmärksamme såg säkert att Billy var med och värmde upp redan igår på Gamla Ullevi som 19:e man eftersom Emil Salomonsson är sjuk. Att Billy åker med till Portugal innebär att Emil fortfarande är för sjuk för att vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar