Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 13 augusti 2014

Vi kryssar fram

Det vilar ett löjets skimmer över Mikael Stahres taktiska spelidé på bortaplan. Man är så fokuserade på att försvara sig och ligga rätt i de defensiva positionerna att man totalt glömmer av hur man ska anfalla. Som regel krävs det ett förnedrande stort bollinnehav för motståndarna och ett baklängesmål innan ett ängsligt Blåvitt vaknar till liv och börjar spela fotboll igen. Och då går det mesta av energin åt att försöka åstadkomma en kvittering och man orkar sedan inte att även få in ett segermål. Blåvitt har hittills åtta kryss men endast en seger på bortaplan i årets allsvenska och ansvaret för detta vilar blytungt på vår tränare.

Att John Alvbåge fortsätter att bjuda motståndarna på billiga mål är ett bekymmer för laget men jag är inte säker på att ett målvaktsbyte skulle göra saken bättre. Målvakter måste få förtroende och det fungerar inte att byta efter varje misstag. Ett annat problem är en lite tröttkörd Lasse Vibe som missar många passningar, bolltoucher och avslut just nu men jag tror tyvärr inte att vi har råd att låta honom vila i nästa match.

Idag var det dock roligt att se Gustav Engvalls framfusighet i anfallsspelet där han för andra matchen i rad gjorde mål och var inblandad i flera av lagets anfallsförsök. Om Blåvitt fortsätter att satsa på sin unga anfallare kommer han att växa ut till en given startelvaspelare till nästa säsong. Jag fick även en positiv känsla av det jag såg av Sören Rieks medan Kenneth Zohore inte hann visa upp sig särskilt mycket. Jag räknar med att den förstnämnde går in i startelvan på söndag mot Brommapojkarna.

På kryss mot en avlägsen framtid...
Den här säsongen befinner sig verkligen i ett vakuum nu, där vi är för bra att bli indragna i bottenstriden (hoppas jag...) men alldeles för svaga för att utmana något av lagen ovanför oss i tabellen. Det känns svårt att formulera några konkreta målsättningar för den närmaste tiden utan det handlar väl mest om att kryssa sig fram genom hösten i väntan på en ny säsong.

3 poäng: Gustav Engvall visar de bästa offensiva kvalitéerna idag.
2 poäng: Emil Salomonssons offensiva löpningar är ett vasst vapen på högerkanten.
1 poäng: May Mahlangu springer mest av alla på plan.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar