Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 29 september 2014

Kär i en startelva

I en match som blev onödigt spännande så tar Blåvitt till slut en riktig kämpaseger med 2-1 och klättrar upp på en andra plats i tabellen. Nu har man en möjlighet att avsluta den här säsongen på ett riktigt fint sätt!

Sett till klara målchanser i matchens inledning så borde Blåvitt ha avgjort den här tillställningen redan i första halvlek och att gå till halvtidsledning med bara 1-0 kändes änna lite snöpligt. Lasse Vibe och Gustav Engvall skapade ständigt oro i Djurgårdens försvar och mittfältet och ytterbackarna fyllde på i anfallen exemplariskt. Jag börjar bli lite kär i den här välbalanserade och effektiva startelvan där alla jobbar hårt och understödjer varandra på ett utmärkt sätt - detta är sannolikt vår vassaste startelva sedan 2009!

Även i andra halvlek var Blåvitt det bättre laget och gjorde 2-0 på ett kanonskott av Martin Smedberg Dalence. Djurgården kämpade sig dock kvar i matchen och fick energi när man reducerade till 2-1 i mitten av halvleken. I synnerhet deras inläggsspel var giftigt och orsakade flera farliga halvchanser i straffområdet men firma Waehler & Bjärsmyr lyckades rensa undan det mesta. Blåvitt förtjänade att vinna den här matchen och så blev det också.

3 poäng: Gustav Engvall blir allt viktigare för anfallsspelet där han snabbt driver bollen framåt och skapar ytor för Lasse Vibe.
2 poäng: Kjetil Waehler är alltid kung i luftrummet.
1 poäng: Martin Smedberg Dalence sliter hårt i defensiven och avlossar årets tyngsta skott på Gamla Ullevi.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Till slut kan jag inte låta bli att ösa galla över Supras som är en fritidsklubb för självupptagna omogna barn. Man skapar alltså ett tifo för att egoistiskt hylla sig själva istället för IFK Göteborg på Gamla Ullevi och i skydd av tifoskynket förbereder man två större bränningar och lyckas även få matchen avbruten. Tio år med Supras har sammanlagt kostat IFK Göteborg miljonbelopp i böter och jag fattar inte att det här får fortgå år efter år!

2 kommentarer:

  1. Möjligtvis kan förra årets elva med Hysén-Söder-Farnerud-Haglund-JJ-Vibe konkurrera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den elvan var också bra men den var lite för beroende av dagsformen för Farneruds höft

      Radera