Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 19 oktober 2014

Bäst i Göteborg

Blåvitt vinner dagens derby mot Häcken och är återigen tvåa i den allsvenska tabellen och återigen bästa fotbollslag i Göteborg. Kampen om Europaplatserna fortsätter ett tag till men slaget om Göteborg är avgjort för i år.

Men det krävdes en rejäl uppryckning i halvtid för att få grepp om den här matchen och vända ett underläge till seger. Häcken var ju mycket smartare, snabbare och säkrare i sitt passningsspel i den första halvleken och förflyttade bollen över stora ytor medan Blåvitt främst förlitade sig på ett finurligt kombinationsspel mellan Lasse Vibe, Gustav Engvall, May Mahlangu, Sören Rieks m fl. De blåvita anfallsförsöken ledde dock bara till nära-lägen medan Häcken gjorde ett mål i en situation där jag tycker att John Alvbåge borde ha kunnat parera skottet bättre.

I andra halvlek växlade Blåvitt upp och båda våra stekheta anfallare fick belöning för sitt hårda arbete under matchen - Lasse Vibe volleysköt ett inlägg i mål och Gustav Engvall snappade vaket upp en bakåtpassning. När sedan Kenneth Zohore byttes in fortsatte han sin tradition med att göra ett vackert mål i sin första bollkontakt. Jag är fortfarande lite tveksam inför om Blåvitt ska utnyttja sin köpoption här men hoppas att Zohore övertygar mig i de två återstående matcherna.

Det var även roligt att U19-lagets Karl Bohm fick göra hemmadebut i ett inhopp idag och jag hoppas att det är ett litet kvitto på att Blåvitt ser honom som en färdig spelare som man tänker behålla. Uppe i Skatås gjorde resten av U19-laget sitt jobb i U19 Allsvenskan och besegrade Jönköping med säkra 4-0 efter två mål vardera av Victor Edvardsen och Nikola Zivkovic. Man kommer nu att spela semifinal i SM-slutspelet borta mot BP kommande vecka, sannolikt på fredag.

3 poäng: May Mahlangu är en evighetsmaskin som ständigt driver bollen framåt.
2 poäng: Lasse Vibe gjorde mål och assist och bekräftade dagens tifo: No Vibe - No party
1 poäng: Gustav Engvall är stark när han möter bollen och så snabb att vända upp mot motståndarmålet.

Du hittar årets samtliga tidigare spelarbetyg HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar