Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 6 november 2014

Dåligt planerat tränarbyte?

Med tanke på att beslutet att avskeda Mikael Stahre fattades långt tidigare under hösten så kan man förvånas lite över hur dåligt Blåvitt hade planerat dagarna efter det beskedet. För efter denna chockartade start på veckan så har det hela utvecklats till en orgie i spekulationer och rykten där var och varannan tränare har rapporterats vara klar för IFK Göteborg och där den blåvita kommunikationsstrategin lyser med sin frånvaro.

Jag säger som i måndags att det inte är ett självändamål att byta tränare utan det måste finnas ett bättre alternativ tillgängligt. Mikael Stahre var en kompetent och spännande tränare och nu förväntar vi oss någon ännu mer kompetent och spännande. Här kommer Mats Gren att få stora svårigheter både i supporter- och sponsorkretsar att sälja in någon dussinfigur och vissa potentiella tränare kommer nog att börja sin tränarkarriär i Blåvitt i uppförsbacke.

Utifrån alla de namn som jag hittills har sett i media, på forum och på sociala medier denna vecka så har jag gjort en rangordnad lista nedan baserad på vad jag vet om personerna, vad jag tror jag vet om personerna och magkänsla. Det ska ses som en relativ placering personerna emellan på en flytande skala där den bästa möjliga och sämsta tänkbara tränaren ännu inte finns med. Det ska även ses som en dagsfärsk bedömning där jag förbehåller mig rätten att göra förändringar i denna tränarbarometer när jag känner för det.

Mer intressant
Ole Gunnar Solskjaer
Graham Potter
Henrik Larsson
Peter Gerhardsson
Mikael Stahre
Roland Nilsson
Jan Jönsson
Pia Sundhage
Torbjörn Nilsson
Sven Göran Eriksson
Jörgen Lennartsson
Nicolai Wael
Jonas Olsson
Rickard Norling
Magnus Haglund
Mindre intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar