Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 4 november 2014

Färre ungdomar i Blåvitt?!

Under de senaste 1,5 åren har 1993:orna Sam Larsson och Jonathan Azulay samt 1994:orna David Moberg Karlsson, Ludwig Augustinsson, Darijan Bojanic och Hampus Zackrisson lämnat Blåvitt. Några av dem har lyckats väl hos oss och några har lyckats lite sämre men tillsammans så var de ett bevis på att Blåvitt satsar stort på unga spelare.

Hittills har Blåvitt bara ersatt dem med 1996:orna Gustav Engvall och Patrick Dyrestam och jag tycker inte det är tillräckligt. Det är alldeles för få för att ge vår ungdomsverksamhet trovärdighet och locka till oss nya unga talanger framöver. Vägen till A-laget ska vara smal och svår men den får inte vara helt omöjlig!

Mats Gren har ett ansvar att flytta upp ungdomar till A-laget i vinter och jag fattar inte varför han dröjer med detta. Det finns två mycket lämpliga kandidater i Karl Bohm och Billy Nordström som under hela året har visat att de är mogna och redo för detta. De förtjänar att få A-kontrakt i IFK Göteborg och jag hoppas verkligen att det blir så.

1 kommentar:

  1. Kanske kommer nu med ny tränare. Att Gren inte fixat det än kan ju ha att göra med att han har lite annat att pyssla med.

    SvaraRadera