Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 22 november 2014

Hull borta och Charlton hemma

Säsongsuppehåll i Allsvenskan, en sportchef som dröjer med sina beslut och ett landskampsuppehåll i Premier League samtidigt har gett en unik kombination av total sportslig stiltje den senaste tiden. Men den här helgen tar en av dessa tre stiltjen slut och i början av nästa vecka kommer ytterligare en att börja röra på sig.

Ett uselt Spurs ska imorgon söndag försöka få igång en säsong som håller på att utveckla sig till ett fiasko. Förlusterna har varit många den senaste tiden och Spurs sladdar rejält i tabellen på en tolfte plats just nu. Spurs största problem de senaste åren har varit att man inte har lyckats sätta ett stabilt försvarsspel. Man släpper in mängder med billiga mål och bjuder motståndarna på gratischanser i varje match. Ibland lyckas man kompensera för det genom att spela en sprudlande anfallsfotboll och göra ännu fler mål framåt men detta håller inte i längden i dagens fotboll.

Inför morgondagens bortamatch mot Hull har man Walker, Rose, Townsend och Bentaleb på skadelistan men veckans snackis har varit Adebayor som påstår att hans mamma och syster utövar häxmagi mot honom. Så som Spurs spelar just nu kan man tro att nästan hela laget är drabbade av denna förbannelse men förhoppningsvis finns det några spelare kvar som klarar av att fokusera på rätt saker och spela fotboll morgon.

Det här är första gången på länge som jag är i London utan att lyckas pricka in en hemmamatch på White Hart Lane. Jag funderade på att se Chelsea - West Bromwich eller Arsenal - Manchester United istället men till slut föll valet på en klassisk engelsk fotbollsupplevelse lite längre från rampljuset - Charlton mot Londons bad boys Millwall.

Lloris
Dier - Kaboul - Vertonghen - Davies
Capoue - Mason
Lamela - Soldado - Chadli
Kane

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar