Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 25 november 2014

Välkommen Jörgen och välkommen Alf!

Det var väldigt mycket folk på presskonferensen på Kamratgården idag när Jörgen Lennartsson presenterades som tränare för IFK Göteborg för de kommande tre åren. Och huvudpersonen gjorde ett mycket gott intryck och hanterade skickligt alla frågor, även den mindre begåvade frågan om Robin Söders skada. Utifrån hans svar kan man dra slutsatsen att Jörgen redan är mentalt långt inne i planeringen av nästa säsong, där det tvärsäkra uttalandet om att Lasse Vibe kommer att lämna nog får ses som en liten groda. Mats Gren såg ut som om han skulle skita på sig när Jörgen sa detta och försökte tona ner betydelsen av det när han fick chansen en stund senare.


Jörgen Lennartsson kommer till en tränarstab där han känner sina assisterande tränare väl sedan tidigare. När Blåvitt har pratat om en ny inriktning och ett nytt ledarskap har det aldrig handlat om att byta ut hela tränarstaben utan man har i första hand strävat efter att få in en ny röst och en ny ledarstil i toppen av tränarteamet. Utifrån dagens lösning kan man bevara det som redan fungerar bra och utveckla det som man vill bli bättre på och vi kommer att få ett sammansvetsat tränarteam till kommande säsong. Det är dock viktigt att den nya tränartrojkan inte blir för mycket kompisar och för likriktade så att förmågan till kritiskt granskande och ifrågasättande minskar.

Jag välkomnar verkligen att Alf Westerberg nu knyts permanent till A-laget där han i praktiken har befunnit sig sedan sommarens Europaäventyr. På så vis är detta inget som beror på tränarbytet utan Alf hade blivit en del av A-laget och Thomas Olsson hade tagit över U19-truppen även om Mikael Stahre suttit kvar som tränare. Alf kommer i och med denna förändring att få en viktigare strategisk roll kring de unga spelarnas individuella utveckling och att slussa dem på ett bra sätt från U19-truppen mot A-laget via U21-laget.

När jag pratade med Alf vid dagens presskonferens passade han på att berömma Karl Bohm och Billy Nordström för deras hårda arbete och starka utveckling under 2014 och förhoppningsvis är båda dessa en del av A-truppen inom några dagar. Alf lyfte även fram Martin Johansson Zanjanchi, Patrik Karlsson Lagemyr och Victor Edvardsen som de U19-spelare som sannolikt kommer att befinna sig närmast A-truppen under det kommande året - huruvida det räcker hela vägen fram blir upp till dem.

Varmt välkomna som tränare för IFK Göteborg A-trupp, Jörgen Lennartsson och Alf Westerberg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar