Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 30 december 2014

IFK Göteborg 2014

Då har det blivit dags för en sedvanlig nyårslista som sammanfattar det gångna året. 

Årets höjdpunkt
Ja, vad är egentligen årets höjdpunkt? En lång segerrik höst i Allsvenskan där vi till slut blev tvåa är naturligtvis bra men det går inte att komma ifrån att vi aldrig var med i guldstriden på allvar. Att Blåvitt sannolikt kommer att göra ett riktig bra år ekonomiskt piggar också upp mig lite grann. Jag saknar dock den där ultimata känslan eller upplevelsen under året som får mig att minnas 2014 med någon riktig entusiasm.

Årets besvikelse
Under en kort period i månadsskiftet juli-augusti dog alla drömmar i såväl Allsvenskan som Europa League genom förluster mot Mjällby, AIK och Rio Ave. Och nånstans där och då tog mitt förtroende och tålamod slut.

Årets överraskning
Att Håkan Mild valde att sluta som sportchef efter åtta år kom som en stor överraskning i början av det här året.

Årets seniorspelare
Naturligtvis är Lasse Vibe med sina 23 mål och 6 assist i Allsvenskan årets bästa och viktigaste spelare. Vi är många som hoppas att Good Vibes stannar även 2015.

Årets juniorspelare
Karl Bohm höll en hög nivå hela året i både U19 och U21 Allsvenskan och fick sitt efterlängtade seniorkontrakt till slut. Med facit i hand kunde han även ha suttit på den allsvenska avbytarbänken under hösten istället för Diego Calvo.

Årets genombrott
När Gustav Engvall efter sommaren tog platsen bredvid Vibe i anfallet så blev Blåvitts anfallsspel så mycket bättre. Till slut blev det åtta mål och två assist som facit för 2014 och vi hoppas naturligtvis på mycket mer under 2015.

Årets värvning
Trots att May Mahlangu kom till Blåvitt på ett kort kontrakt och med en osäker status efter sin skada så lyckades han göra ett bestående intryck som mittfältsmotor.

Årets bästa match
Att besegra Helsingborg hemma med 6-2 och samtidigt bryta en nioårig svit utan allsvenska segrar mot dem var en riktigt skön känsla.

Årets sämsta match
Det finns ju många bittra poängförluster under året mot skitlag som BP, Gefle, Mjällby m fl och förlusten mot Sirius i cupens kvartfinal gör också ont. Värst av allt svider dock förlusterna mot Malmö (0-3) och AIK (0-2) på hemmaplan.

Årets träff
Jag väljer mellan Martin Smedberg Dalences projektil mot Djurgården hemma och Sören Rieks skruvade delikatess mot Helsingborg borta och vinnaren ser ni nedan.

Årets miss
Att presentera Mats Gren som sportchef innan man var helt överens med Jönköping var inte helt lyckat. Då passade de snåla smålänningarna på att försöka klå oss på lite mer pengar.

Drömvärvningar 2015
Jag hade gärna sett att Blåvitt försökte värva Kim Källström redan nu i vinter eller i värsta fall först till sommaren när hans kontrakt går ut med Spartak. Vi behöver verkligen en högklassig mittfältsstjärna som förstärkning och komplement till Gustav Svensson och Sebastian Eriksson.

Nyårslöfte inför 2015
Na na naaa na
nanana naaa na
nanana naaa na
nanananaaa


Även under 2011, 2012 och 2013 blev det nyårslistor så klicka på respektive årtal om du vill uppdatera dig kring vad som var glädjeämnen och sorger under de åren.

Gott Nytt År, IFK Göteborg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar