Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 3 december 2014

Ja, detta var den svåraste pusselbiten

När jag den 25 september i år försökte mig på att analysera det blåvita innermittfältet inför 2015 så var jag redan då på det klara med att detta var den svåraste pusselbiten. Vi hade sju innermittfältare i truppen vid detta tillfälle och man kunde redan då ana att många av dem skulle försvinna:
 • Jag förutsåg då att May Mahlangu, Jakob Johansson, Philip Haglund och Nordin Gerzic skulle lämna Blåvitt och där har jag hittills prickat in tre rätt. Jag räknar med att inom kort få rätt även när det gäller Gerzic.
 • Jag trodde då att Gustav Svensson, Joel Allansson och Hampus Zackrisson skulle vara kvar och här har jag bara ett rätt. Jag kan efter lite funderingar förstå varför Allansson måste lämna Blåvitt för att få tillräckligt med speltid men tycker nog fortfarande att det var ett misstag att släppa Zackrisson.
Nu har Blåvitt bara en "önskad" innermittfältare kvar i truppen i form av Gustav Svensson och här är det troligt att det snart kommer att ansluta nyförvärv. Sebastian Eriksson kommer att presenteras under de kommande dagarna på ett lånekontrakt som sträcker sig över våren med en köpoption därefter. Ytterligare två innermittfältare kommer utöver honom att ansluta om man ska utgå ifrån Jörgen Lennartssons besked att han vill ha två spelare på varje position i en 22-manna trupp.

Vilka dessa två är kan jag inte bedöma ännu men som exempel har Fredrik Ulvestad diskuterats tidigare. Jag är säker på att mycket av Mats Grens arbete just nu fokuserar på innermittfältet för här har Blåvitt de största behoven för att kunna bli framgångsrika 2015. Lyckas Gren bara bygga ett starkt och balanserat innermittfält så faller nog resten av pusselbitarna i lagbygget ganska lätt på sin plats!

Tack själv, Philip!

2 kommentarer:

 1. Ja, det blev en mycket stor omsättning på innermittfältet. Onödigt stor spelaromsättning (hade gärna sett att Allansson och Johansson stannat). När nu Eriksson med all sannolikhet tillkommer så finns en stark grunduppställning. Kanske finns chans att någon yngre talang tar en plats i truppen. Och kanske tillkommer spelare med en lite mer kreativ profil? Andreas Blomqvist från Mjällby skulle kunna vara en spännande värvning som komplement till Svensson och Eriksson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Andreas Blomqvist är ett lite intressant namn.

   Radera