Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 22 december 2014

Mats Gren inleder julveckan starkt

Mats Gren inleder julveckan starkt med två positiva nyheter kring den blåvita spelartruppen.

Inlåningen av Sebastian Eriksson var väntad sedan länge men det är ändå skönt att den är klar nu - i transfervärlden så är ju ingenting klart förrän det är helt klart. Den här affären bär verkligen Grens signum med först en inlåning under våren med option att sedan köpa loss Seb för en fastställd transfersumma på ca 3 mkr. Det blir en smart och ekonomisk affär med låg risk där Blåvitt först säkerställer att spelaren är fit för elitfotboll innan man binder upp sig i kontrakt med utgifter kring transfer och signon.

Att Malick Mané lånas ut till norska Hönefoss under hela 2015 är också en positiv nyhet då detta frigör utrymme i spelartruppen och i Blåvitts lönebudget. Det är svårt att veta exakt hur en sådan låneaffär ser ut men eftersom hans föregående låneklubb i Australien har ett ekonomiskt ansvar under hela våren kan man nog tänka sig att de och den nya norska klubben bär hela lönekostnaden under 2015. Nu kan man bara hoppas att Gren även lyckas få till ett avslut med Nordin Gerzic före årsskiftet, även om det sannolikt kostar en slant.

Den blåvita spelartruppen består nu av 21 kontrakterade spelare varav en är utlånad, en är inlånad och ytterligare två förväntas lämna. Det finns således plats i truppen för ytterligare 3-4 spelare och vi får se när Mats Gren är redo att presentera nästa spelare. Kanske får alla snälla blåvita fans ytterligare en julklapp under denna julvecka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar