Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 18 december 2014

U19´s försäsongsplanering

Igår skrev jag om 2015 års U17-trupp och idag har det blivit dags att titta mer på U19-truppen, som också blev klar i dagarna, och deras försäsongsplanering.

På pappret är det en ganska stor trupp med 25 spelare och här hoppas jag att Blåvitt har tänkt till ordentligt när det gäller speltid, särskilt för 1996:orna som gör sitt sista juniorår. Jag har en förhoppning att man det kommande året vill knyta flera av de mest lovande juniorerna närmare A-truppen även om inget sådant är formellt uttalat ännu. När Mats Gren dock säger att man "vill hålla den fjärde anfallsplatsen lite öppen" så hoppas jag naturligtvis på att det kommer att skapa ett utrymme för U19´s anfallare Victor Edvardsen och Patrik Karlsson Lagemyr att konkurrera om den platsen.

Patrik Karlsson Lagemyr
Det ska även bli intressant att se vilka ytterligare juniorer som kommer att vara med i A-sammanhang men här kan det naturligtvis påverka hur väl Gren lyckas med sina önskade värvningar och att bli av med oönskade spelare som Daniel Sobralense, Nordin Gerzic och Malick Mané. På pappret hade det varit optimalt med en A-trupp på 21 spelare där man sedan kunde fylla på med 3-4 juniorer på träningar och i U21-sammanhang, I den bästa av världar så skulle även en plats på A-truppens avbytarbänk alltid vara reserverad för en juniorspelare.

På förra fredagens A-lagsträning på Härlanda Park deltog Martin Johansson Zanjanchi, Oskar Kindlund och Victor Edvardsen och vi får se vilka juniorer som är med imorgon när det är dags för ett nytt bollpass. Det ska även bli intressant att se vilka som får åka med på A-lagets träningsläger till Turkiet den 9-17 januari. Nu börjar även U19´s egna försäsongsplanering bli klar och liksom A-laget kör man igång direkt efter helgerna den 5 januari med träningen.
 • 1 februari: Första träningsmatchen borta mot IFK Norrköping U19
 • 4 februari: Träningsmatch borta mot Jonsereds A-lag på Jonsereds IP.
 • 6-16 februari: Träningsläger med tre träningsmatcher mot internationellt motstånd. Ännu inte spikat vart man ska.
 • 21 februari: Träningsmatch mot Fredrikstad U19 på Åbyvallen

Sedan kör tävlingssäsongen igång i början av mars med Ligacupen som är juniorernas motsvarighet till Svenska Cupen och där möter Blåvitt Trollhättan, Uddevalla och ÖIS i det inledande gruppspelet.
 • 1 mars borta mot FC Trollhättan
 • 8 mars mot IFK Uddevalla på Valhalla
 • 15 mars borta mot ÖIS på Öisgården

2 kommentarer:

 1. Anser du att Oskar Kindlund skulle kunna vara fjärde innermitt i a-laget? Lovande spelare och mycket billigare än att ta in något etablerat namn utifrån. Vilka av spelarna i de olika u-lagen tror du har störst möjlighet att bli allsvenska stjärnor/proffs?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu tror jag inte att det finns någon färdig spelare i U19 som kan gå in och fylla rollen som fjärde innermittfältare i A-laget. Däremot tror jag som sagt att både Edvardsen och Lagemyr är intressanta som fjärde anfallare.

   Kindlund har stor potential men eftersom han fick fjolåret förstört av två längre skadeperioder är det svårt att lämna några träffsäkra prognoser ännu. Han har dock hela två år kvar som junior och det ska bli intressant att följa honom under 2015 - steg 1 är att bli ordinarie i U19 på innermittfältet och steg 2 är att få spela regelbundet i U21-laget.

   Radera