Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 5 januari 2015

2015 är igång

Det blev en händelserik första dag på säsongen 2015 där det redan före träningen blev klart att Blåvitt som väntat avslutar kontraktet med Nordin Gerzic. Jag har ju tidigare under december bloggat om vad det maximalt kan kosta att lösa ut honom om man utgår ifrån hans nuvarande lön och vad han kan få i en ny klubb. Sannolikt blir den slutliga kostnaden lägre än denna maximala summa, kanske runt 0,5 - 1,0 mkr inklusive sociala avgifter.

Dagens träning hölls på ett soligt Valhalla där alla A-spelare förutom Daniel Sobralense var med. Från U19 deltog även Victor Edvardsen, Martin Johansson Zanjanchi och Peter Cavar och det är nu klart att det blir dessa tre juniorer som följer med på det första träningslägret till Turkiet med avresa nu på fredag. Från träningen kan bl a rapporteras om tvåmålsspel med både små och stora mål och där jag noterade mål från bl a Mikael Boman, Gustav Engvall, Karl Bohm och Victor Edvardsen. Engvall fick sedan avbryta träningen efter att ha sparkat ihop med Tom Pettersson men det ska förhoppningsvis inte vara något allvarligt.


Utanför planen släppte Blåvitt även årets första notering kring årskortförsäljningen som ligger på 3 809 sålda kort just. Det är den näst bästa siffran vid denna tidpunkt sedan flytten till den nya arenan och det ska bli intressant att se hur försäljningen utvecklas framöver. Teorin säger ju att en andraplats väcker den största hungern hos fansen inför den kommande säsongen men det gäller att Blåvitt tar till vara på intresset. Dagens första träning hade visserligen närmare 200 åskådare men hade kunnat bli ännu mer välbesökt om man förlagt den till kl 15.00 och tagit med Sebastian Eriksson dit.


Slutligen kan noteras att Blåvitt även har släppt det sedvanliga försäsongskortet till de tre matcherna mot Nordsjälland (24/1), Ljungskile (8/3) och Sarpsborg (24/3). 180 kr för vuxen, eller 120 kr om man är årskortsinnehavare, är som hittat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar