Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 24 januari 2015

IFK Göteborg - Nordsjälland 1-1

Väl påpälsad med långkalsonger, extra tröja, halsduk och ett blåvitt sittunderlag under rumpan tog jag mig an dagens snöiga premiärmatch på Valhalla. Pausunderhållningen bestod av monstertrucking med två traktorer och en pickup som slet tappert för att hålla snön borta och vi var många som undrade om GotEvent hade glömt att slå på planvärmen idag.


Och visst påverkade snöfallet spelet negativt i första halvlek där alla spelarna hade problem med både fotfästet och tillslaget på bollen. Felpassen var många, bolltempot svagt och målchanserna lyste med sin frånvaro. När snöfallet upphörde i halvtid och planen blev rensad på snö så ökade spelkvalitén en hel del i andra halvlek.

Det är svårt att dra några bestämda slutsatser från den här matchen men det var skoj att se de nya spelarna och det var riktigt roligt att se att dagens målskytt Gustav Engvall har bevarat formen från fjolåret. Idag var han matchens lirare med bra bollbehandling och en förmåga att utmana motståndarna i svåra lägen. Hela laget kan gå ifrån den här matchen med ett godkänt betyg men det kommer att krävas mer av det blåvita spelet framöver. Naturligtvis hoppas vi att de flesta skadade spelarna snart är tillbaka i spel igen men mest av allt hoppas vi på att Mats Gren får ihop sitt transferpussel inom kort.

På måndag kväll blir det en ny match på Valhalla där U21-laget möter Utsikten. Då får vi se de unga spelare som satt på bänken idag samt resten av U19-spelarna. Kanske har GotEvent hittat reglaget som man slår på planvärmen med tills dess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar