Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 19 januari 2015

Snart börjar matcherna

Den här veckan växlar den blåvita försäsongen upp ett snäpp när det äntligen börjar bli dags för matcher. På lördag kl 14 spelas den första matchen mot Nordsjälland på Valhalla och redan två dagar senare, på måndag kl 18, är det dags för ny match på Valhalla mot Utsikten. Den andra matchen kommer att vara av U21-karaktär så sammantaget kommer vi att få se hela A-truppen och delar av U19-truppen i spel dessa dagar. Happy days!

Jag planerar naturligtvis att se båda dessa matcher och jag hoppas även hinna kika på den sista träningen på torsdag kl 10.30 på Härlanda Park. Tittar man på långtidsprognosen så ser det ut att bli ganska ok väder alla dessa dagar - kanske vågar man t o m vara så djärv att man avstår från de sedvanliga långkalsongerna?

Blåvitt går in i den här veckan med ett bra träningsläger i Turkiet i ryggen. Alla verkar nöjda med det som har presterats där nere och lagkapten Mattias Bjärsmyr pratar bl a om att Blåvitt under Jörgen Lennartssons ledning siktar på att bli ett mer spelförande lag. Det enda som stör uppladdningen just nu är att Mats Gren inte har lyckats slutföra sina önskade värvningar och så länge som Sebastian Eriksson är skadad så har vi de facto bara en enda renodlad innermittfältare tillgänglig i laget.

Så hur påverkar det helgens startelva? Såvida det inte finns några andra skador i truppen så blir det antingen Tom Pettersson eller Martin Smedberg Dalence som får göra Gustav Svensson sällskap på innermittfältet på lördag. Just nu tror jag att Blåvitt sparkar igång säsongen 2015 med följande spelare på planen.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Dyrestam - Aleesami
Smedberg - Pettersson - Svensson - Rieks
Vibe - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar