Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 12 februari 2015

Inför föreningens årsmöte 2015

Idag presenterade valberedningen sitt förslag med kandidater till de styrelseplatser som står i tur att väljas vid det kommande årsmötet. Man föreslår omval av Karl Jartun som ordförande samt Ulf Ivarsson och Mikael Kjellström som ledamöter. Dessutom föreslår man nyval av Mats Ahdrian och Mats Engström som ledamöter efter Stefan Albrechtsson och Lars-Rune Bohlin som har aviserat att de vill sluta.

Med denna förändring fortsätter man att öka styrelsens ekonomiska kompetens i syfte att föreningen i ännu större utsträckning ska kunna drivas som ett framgångsrikt företag. Detta är en nödvändighet för att Blåvitt ska kunna tävla på en fotbollsmarknad där konkurrensen är stenhård och där vi verkligen vill komma högre upp i näringskedjan. Jag stöder den här utvecklingen men man bör vara uppmärksam på att man inte helt tappar kontakten med och närheten till föreningens supportrar.

Kent Olsson var den senaste ordförande som hade en regelbunden direktkontakt med föreningens supportrar och sedan han slutade så har huvudsakligen styrelseledamöterna Cecilia Andersson och Lars-Rune Bohlin frontat och varit synliga i olika supportersammanhang. Nu slutar som sagt Lars-Rune och det ska bli intressant att se hur styrelsen hanterar detta - minskar man ner kontakterna med supportrarna genom att låta Cecilia dra det lasset helt själv eller kommer någon annan att ersätta Lars-Rune?

En analys av @Koffe76 till orsaken att Bohlins säkerhetskompetens ersätts med mer ekonomisk kompetens i styrelsen

IFK Göteborgs årsmöte hålls den 9 mars kl 18.30 på Gothia Towers och inför årsmötet finns det två datum att hålla koll på:
  • Den 23 februari är det sista dag att lämna in motioner till årsmötet. I fjol fick vi ju en intressant årsmötesdiskussion kring Star Wars och denna frågan har nu utfallit till alla änglars belåtenhet. Även i år funderar jag på att skriva en motion där jag vill att föreningen ska arbeta för att Allsvenskan ska förbli en rak serie med endast ett hemma- och ett bortamöte lagen emellan.
  • Den 2 mars släpper föreningen sin årsredovisning för 2014 och jag har ju tidigare uttryckt förhoppningar och förväntningar på ett stort plusresultat. Jag är mycket nyfiken på hur nära sanningen jag landar eller om jag är helt ute och cyklar. Men visst tyder Mats Grens agerande på transfermarknaden den senaste tiden på att föreningen har en del pengar att spendera?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar