Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 13 februari 2015

Köpenhamn borta

Blåvitt är nu på väg söderut för att spela match mot Köpenhamn imorgon. Matchen blir en generalrepetition för båda lagen då danskarna kör igång sitt seriespel och Blåvitt går in i Svenska Cupens gruppspel nästa vecka.

Och det är därför jag gärna ser att Jörgen Lennartsson går all in och ställer upp med starkast möjliga startelva imorgon. Jag vill se vad det bästa vi kan uppbåda just nu är värt för kanske har vi tio av elva pusselbitar i den önskade startelvan tillgängliga, där endast den offensiva innermittfältaren saknas? Jag har ju gått hårt åt Martin Smedberg Dalence i mina spelarbetyg de senaste matcherna men tror att han skulle kunna fylla rollen som vikarierande innermittfältare riktigt bra imorgon.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Pettersson - Aleesami
Ankersen - Svensson - Smedberg - Rieks
Vibe - Engvall

Under veckans lopp hann jag kika på några av träningspassen på Valhalla och det har varit intressant att se de olika träningsmomenten och följa spelövningarna. Träningarna numera är riktigt långa och träningsmomenten är fler och mer varierande. I övningen på bilden nedan så skulle ovästat lag (som även innehåller de båda målvakterna) försöka hålla bollen inom det egna laget så länge som möjligt med ett rappt passningsspel. Västat lags jobb var att försöka erövra bollen och därefter satsa på att sätta bollen i valfritt mål. En bra övning med högt tempo som var intressant att följa.


Morgondagens match spelas av helt idiotiska anledningar inför tomma läktare vilket innebär att de många tappra supportrar som nu reser mot Köpenhamn kommer att få se matchen på TV på pub i den danska huvudstaden. Det blir ju lite som att gå över ån (Öresund?) efter vatten så jag väljer att se matchen på hemmaplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar