Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 14 februari 2015

Köpenhamn - IFK Göteborg 1-1

Blåvitt spelade idag oavgjort mot Köpenhamn på deras potatisåker till gräsmatta och det får ses som ett helt okej och rättvist resultat. Köpenhamn ligger ju lite före oss i sin försäsong och hade mer att bevisa idag medan Blåvitt främst förlitade sig på en stark defensiv och ett rappt omställningsspel.

I backlinjen höll Mattias Bjärsmyr ihop laget väl och var alltid närvarande när det uppstod farligheter. Patrick Dyrestam skötte sig ok bredvid honom även om han slog ett flertal passningar rakt i famnen på motståndarna när han kom under press. Även Haitam Aleesami hade problem med passningarna när han blev pressad och motståndarna kom lite för lätt förbi på hans kant. Längst bak var John Alvbåge riktigt säker i luftrummet idag och motade även flera farliga skott.

I offensiven är det lätt att se att kvartetten Sören Rieks, Gustav Engvall, Lasse Vibe och Jakob Ankersen kommer att vara hyperfarliga den här säsongen och skapa många mål och assist ihop. På den usla gräsmattan och utan understöd av innermittfältare fick de väl inte ut maximal kapacitet idag men man kan se att kvalitén finns där. Idag tycker jag att Rieks och Vibe tillhörde de bättre i offensiven även om det var Engvall som fick göra målet.


Igår startades ryktena att Blåvitt kommer att presentera en ny innermittfältare på en presskonferens i början av nästa vecka och nu surrar det ordentligt på twitter och på alla forum. Just nu undrar alla vem det kan vara där jag själv och några till vet vem som skulle vara vår drömvärvning. Men sån tur har vi knappast, va?


1 kommentar:

  1. Tycker Gustav Svensson ska ha en tre idag. Påminde om Matic!

    SvaraRadera