Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 27 februari 2015

Myresjö/Vetlanda borta

Imorgon spelas den andra matchen i cupens gruppspel och Blåvitt måste naturligtvis vinna den. Dessutom bör man försöka göra en hel del mål för det finns flera scenarios där det här kan utveckla sig till en fråga om målskillnad för vilket lag som går vidare från gruppen.

Blåvitt har en långvarig skada på Adam Johansson och en del kortvariga skador på Billy Nordström, Gustav Svensson, Gustav Engvall och Patrick Dyrestam just nu vilket begränsar handlingsutrymmet kring morgondagens startelva. Glädjande nog är Sebastian Eriksson äntligen redo för spel och frågan är om han får starta eller bara används till ett inhopp?

Blåvitt åker till Småland med bara sexton spelare i truppen p g a nämnda skador vilket innebär att man liksom förra veckan endast har fem avbytare på bänken, där huvuddelen är försvarare. Förra veckan var Karl Bohm det enda offensiva bytesalternativet på bänken och den här veckan är det han och kanske även Sebastian Eriksson, beroende på om denne spelar från start eller inte.

Det gläder mig att junioren Martin Johansson Zanjanchi som vanligt numera finns med i A-lagets matchsammanhang men varför utnyttjar man inte även de två sista platserna på avbytarbänken? Det finns flera andra juniorer från U19-truppen som skulle kunna ha nytta av erfarenheten som man får på A-lagets bänk och kanske även kunna bidra med offensiva alternativ beroende på hur matchen utvecklar sig. Någon dag ska jag fråga herrarna Gren och Lennartsson varför de inte använder den här möjligheten att minska avståndet mellan A-laget och U-truppen som det så vackert pratades om höstas.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Jonsson - Pearce
Ankersen - Pettersson - Smedberg - Rieks
Boman - Vibe

2 kommentarer:

  1. Det är inte så att U-truppen spelar samtidigt eller något sånt? Annars är det ju förjävla dåligt att inte fylla bänken med juniorer i en sån här match. Speciellt när det enda offensiva alternativet på bänken är Bohm.

    SvaraRadera
    Svar
    1. U19 har sin match först på söndag så det beror inte på matchkrock.

      Radera