Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 23 februari 2015

Prestera!

Det här är en vecka där jag känner ett stort behov att utkräva prestationer av andra.

Jakten på Mr X har nu nått tragikomiska proportioner där utspelen från främst media haglar tätt. Ena stunden sägs den nye spelaren vara redo att presenteras på en presskonferens när som helst och i nästa ögonblick så finns det ingen given kandidat. Oavsett vem som bär det största ansvaret för den här såpan (media som spekulerar hejvilt eller Mats Gren som kommunicerar otydligt) så måste vår sportchef prestera inom kort och leverera en ny innermittfältare. Laget måste ju få tid att spela ihop sig med alla nödvändiga spelare inför den allsvenska premiären om en månad!

Jakten på nya huvudsponsorer efter Prioritet och KIA är än så länge resultatlös. När Volkswagen förra veckan presenterades som ny bilsponsor efter KIA så var det ju på en mycket lägre ekonomisk nivå utan huvudsponsorskap på matchtröjan. Nu måste snart försäljningschefen Jonas Henriksson prestera och redovisa minst en ny större samarbetspartner för att inte årets driftekonomi ska ta alltför mycket stryk!

Rapportsäsongen för de allsvenska lagen är i full gång och efter att Malmö redovisat ett hysteriskt resultat på +145 mkr och AIK redovisat ett mer normalt resultat på +14 mkr så ligger det en viss press på oss att visa att vi fortfarande är med i matchen. Jag hoppas som bekant på ett resultat nära +20 mkr medan blogg-grannen Koffe är mer försiktig och tror på bara +10 mkr. Några av de mest pessimistiska ryktena jag har hört pratar t o m om ett förödande negativt resultat men jag är osäker på om de syftar på driftresultatet med eller utan transferintäkterna. På måndag nästa vecka är det dags för klubbdirektör Martin Kurzwelly att prestera och förhoppningsvis redovisa siffror som ger oss framtidstro!

Efter den svaga inledningen av Svenska Cupens gruppspel mot Trollhättan samtidigt som Ljungskile körde över Myresjö/Vetlanda så behöver Blåvitt komma till lördagens bortamatch i Småland med en helt annan attityd och vinnarinstinkt. Den matchen ska bara vinnas och Blåvitt bör även prestera rejält i målprotokollet. För även om spelarna inte verkade särskilt entusiastiska inför uppgiften den senaste helgen så ska de veta att vi supportrar kräver ett ovillkorligt avancemang till cupens kvartfinal!

Det här är dessutom en ödesvecka för Spurs som börjat sladda lite i tabelltoppen av Premier League. Efter bara 1-1 hemma i åttondelsfinalen i Europa League mot Fiorentina så krävs det en rejäl uppryckning i torsdagens bortamatch för att vara kvar i turneringen. Samtidigt gäller det att inte bränna allt krut på torsdag för veckans höjdpunkt sker ju på söndag när Spurs möter Chelsea i Ligacupens final på Wembley. Jag hoppas verkligen att mitt älskade Tottenham kan prestera den här veckan och förhoppningsvis fixa en fin pokal!


Den som dock inleder den här veckan med att inte prestera är jag själv. Jag hade ju lite tankar kring att skriva en motion till årsmötet om att Allsvenskan ska förbli en rak serie men så kommer inte att ske. Idag är det sista dag att lämna in motioner och jag har tyvärr inte hunnit och orkat formulera ihop någon vettig text.

2 kommentarer:

 1. Hej !
  Du räknar med ett resultat på +10-20 miljoner.
  Media skriver om ett negativt resultat på mellan 6-8 miljoner.
  Trots försäljningar av Ludwig, Sam, Söder, Joel, Bojanic ?
  Snälla förklara för mig/oss hur det är möjligt ?

  SvaraRadera
 2. Just nu har jag tyvärr inga svar, bara oändligt med frågor.

  SvaraRadera