Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 17 februari 2015

#SpursCPO

På twitter kan man just nu under hashtagen #SpursCPO följa den sista juridiska striden kring Tottenham Hotspurs nya planerade arena som utspelar sig i Högsta Domstolen i Storbritannien.

I korthet går striden ut på att Spurs saknar en sista fastighet för att kunna dra igång byggnationen av sin nya arena. Denna sista fastighetsägare, Archway Sheet Metal Works, har vägrat att sälja sin fastighet vilket har gjort att den brittiska regeringen nyligen har beslutat om en tvångsförsäljning eller s k Compulsory Purchase Order (CPO). Det är denna tvångsförsäljning som Archway har överklagat till Högsta Domstolen och där förhandlingarna pågår i domstolen just nu.

En jävla besvärlig granne alldeles intill White Hart Lane.
Om denna process utfaller till Spurs fördel (vilket den borde göra men jag är ganska luttrad vid det här laget...) så finns det inga fler lagliga hinder som kan stoppa byggnationen. Senast jag skrev om denna fråga i höstas så var planen att den nya arenan skulle stå färdig en bit in på säsongen 2017/2018 men vi får se om denna tidplan håller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar