Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 25 februari 2015

Vi är många men borde bli fler

En intressant aspekt av gårdagens "ekonomigate" är att många fick upp ögonen för hur viktigt det är att vara medlem i IFK Göteborg så att man kan gå på årsmötena och påverka hur föreningen styrs. Det är ju genom sina aktiva medlemmar som en förening blir levande och stark!

Ytterligare en sak som kommer att redovisas i den årsredovisning som vi alla väntar så spänt på nu är hur många medlemmar som föreningen har. Och här kan man dessvärre se en vikande trend där det totala antalet medlemmar de senaste tre åren har sjunkit från drygt 5 500 till ca 4 600. Antalet ständiga medlemmar ökar dock stadigt och är nu uppe i nästan 500 st.


Det hade varit skönt att bryta den fallande trenden och kunna redovisa ett ökat antal medlemmar i den kommande årsredovisningen. Om du inte redan är medlem i IFK Göteborg så kan du raskt ordna det HÄR.

2 kommentarer:

  1. Jag tror du har tolkat siffrorna fel. Ständiga medlemmar ingår i siffran medlemmar. 2013 var antalet medlemmar totalt 4 615 vara 478 var ständiga medlemmar. Antalet medlemmar som inte var ständiga medlemmar var alltså 4 137.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har rätt, tack för observationen. Har uppdaterat bild och text - samma budskap men något lägre siffror.

      Radera