Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 6 mars 2015

Ett smörgåsbord med blåvita aktiviteter denna helg

De närmaste dagarna ligger ett smörgåsbord med blåvita aktiviteter framför dig. Sex olika saker kommer att hända men du kommer bara att kunna välja fyra av dem.

Vi börjar helgen imorgon lördag med A-lagets sista träning inför cupmatchen. Kl 10.00 på Valhalla IP kör Jörgen Lennartsson igång spelarna och det ska bl a bli intressant att se om tidigare skadade spelare som Gustav Svensson och Gustav Engvall åter är tillgängliga för spel. Och hur mycket närmare spel i startelvan är Sebastian Eriksson denna veckan?

Efter denna träning hinner du käka lunch innan det är dags att bege sig upp till Skatås där U19-laget under ledning av Thomas Olsson spelar sin andra gruppspelsmatch i Ligacupen för U19 mot Uddevalla. Efter att ha spelat 1-1 i den första matchen mot Trollhättan behöver man vinna den här matchen för att fortfarande ha en bra chans att vinna gruppen och gå vidare till slutspel. Är det återigen dags för lagets skyttekung Victor Edvardsen (12 mål hittills i år) att näta eller kommer andra i laget att kliva fram och göra mål denna helg?

På söndag är det dags för ytterligare en Ligacupmatch, den här gången i U17-klassen. Eijlert Björkmans lag vann sin första match mot Ljungskile med hela 8-0 (målskyttar Titi, Niklasson, Backman, Dizdar, Kaplan, Wetterskog och två mål för Gunnarsson) och nu på söndag möter man Uddevalla på Överåsvallen kl 13.00. Det finns bara ett bekymmer med den här matchen och det är...

...att A-laget spelar kl 14.00 på Valhalla IP mot Ljungskile i den direkt avgörande gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Det blir en intressant match mot ett Ljungskile som innehåller flera före detta blåvita spelare i truppen som Hannes Stiller, Petter Björlund, Niclas Andersen, Allan Mohideen och Linus Dahl. Just nu är det över 1800 biljetter sålda till matchen så det kommer att bli en stor publik på söndag.

På måndag är det ännu en match när Blåvitt spelar mot Häcken kl 18.00 på Valhalla IP i U21 Allsvenskan. Alf Westerberg som leder laget kommer kanske ha några A-lagsspelare tillgängliga som inte spelade i cupmatchen på söndagen och resten av laget kommer som vanligt att fyllas ut med U19-spelare. Jag har redan frågat Blåvitt om man kunde flytta den här matchen till kl 16 men det gick tyvärr inte att lösa. Varför vill jag ha matchen flyttad? Jo, därför att...

...den krockar med föreningens årsmöte som börjar kl 18.30 i Gothia Towers. Hade det inte varit flera intressanta punkter på dagordningen på årsmötet så vette tusan om jag inte hade valt U21-matchen istället. Nu blir det istället ett spännande möte där styrelsen kommer att ställas inför många frågor kring föreningens ekonomiska situation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar