Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 20 mars 2015

Häcken hemma

Semifinalen i Svenska Cupen imorgon blir årets första match mot Häcken och naturligtvis ska Blåvitt göra allt för att vinna denna. Dels är det ett derby och jag råkar gilla att vinna sådana. Dessutom är det ett stort steg på väg mot en titel och jag råkar gilla sådana också.

I truppen återfinns de båda nya spelarna Thomas Rogne och Thomas Mikkelsen och frågan är om den förstnämnde efter bara några dagars träning med laget är redo för att kliva in i startelvan? Även Gustav Engvalls medverkan i startelvan är lite osäker eftersom han har vilat med skadekänning några dagar den här veckan. Som väntat blir det U19´s Pontus Dahlberg (f 1999) som tar en plats på avbytarbänken istället för skadade Marcus Sandberg.

Jag tror att Jörgen Lennartsson vid det här laget har bra koll på vad han kan få ut av sina offensiva spelare men fortfarande så råder det en viss osäkerhet kring den vänstra sidan av backlinjen. Med Rogne hoppas man få ordning på den vänstra mittbacksplatsen och då återstår det bara att mejsla fram vem som ska vara vänsterback i startelvan. Jag är själv lite osäker på vem jag skulle vilja satsa på där i den allsvenska premiären om två veckor och hoppas därför på att Haitam Aleesami lyckas övertyga mig imorgon.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Eriksson - Svensson - Rieks
Vibe - Boman

Inför matchen kommer det att genomföras en manifestation mot det ökade våldet i Göteborg. Med tanke på att den senaste skottlossningen skedde i Biskopsgården känns det naturligt att de två största lagen på Hisingen får chansen att genomföra denna manifestation - Häcken som bofasta på Hisingen och IFK Göteborg som Hisingens i särklass mest populära fotbollslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar