Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 14 mars 2015

IFK Göteborg - Helsingborg 2-0

Blåvitt fick en smakstart i dagens match och redan efter 40 sekunder stod det 1-0 efter mål av Gustav Engvall. Därefter skapade man många chanser efter fina spelkombinationer mellan Sören Rieks, Gustav Engvall, Lasse Vibe och Jakob Ankersen men skärpan i avsluten var inte den bästa idag. Utifrån antal målchanser så borde Blåvitt ha avgjort den här matchen tidigt men nu blev det spännande fram till 80:e minuten när Jakob Ankersen punkterade matchen med sitt 2-0 mål.

Sett till hela matchen gjorde Blåvitt en stabil prestation både offensivt och defensivt och bjöd inte Helsingborg på några farliga chanser. Jag tycker dock fortfarande att försvarsspelet på vänsterkanten är ett litet frågetecken och det var där som skåningarna försökte anfalla mest. Sannolikt kommer fler lag att belasta mer på den kanten tills vi rättar ut frågetecknen och spelar ihop en stabil backlinje.

I halvtid presenterades som väntat Thomas Rogne och vi kunde även se att dagens matchtröjor hade den nya huvudsponsorn Elkontakt under spelarnumret på ryggen. Samtidigt har Ehrenborg flyttat upp ovanför spelarnumret så nu är ryggen på matchtröjan full. Nu väntar semifinalen i cupen på Gamla Ullevi redan nästa lördag - hinner Mats Gren värva en fjärdeanfallare (som jag inte tycker vi behöver...) och hinner Jonas Henriksson värva en stjärnsponsor tills dess?


Även U19 blev idag klara för Ligacupens slutspel efter att man besegrade Öis med 3-0 och vann sin grupp. Nu väntar åttondelsfinal i cupen redan på onsdag kommande vecka. Imorgon har även U17 chansen att gå till cupslutspel om man vinner eller spelar oavgjort mot Öis på Kviberg 5 kl 15.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar