Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 18 mars 2015

Kommer det att sitta en Pontus på bänken på lördag?

Marcus Sandberg har dragit på sig en lårskada och än så länge är det lite oklart hur allvarlig den är. Den allsvenska seriepremiären om 2,5 veckor ska inte vara i fara men beskeden idag är lite oklara om han kan medverka i lördagens cupmatch. Först efter magnetröntgen vet man mera.

Om Sandberg inte kan medverka väcks en intressant diskussion kring Blåvitts målvaktssituation. Som bekant bröt tredjemålvakten Peter Cavar (f 1996) benet i februari och är borta ett tag. U19´s två övriga målvakter är Pontus Johansson (1997) och Pontus Dahlberg (1999) och det är inte omöjligt att någon av dem sitter på A-lagets avbytarbänk på lördag. Båda är duktiga målvakter och när jag frågade om just detta i februari så verkade det som att Dahlberg stod längst fram i kön då.

Oavsett om Sandbergs skada är långvarig eller inte så är frågan om Mats Gren lämnar detta åt slumpen? Bara för någon dag sedan sa han visserligen att vårens trupp är färdig men det skulle inte förvåna mig om han sonderar marknaden efter en lämplig tredjemålvakt att låna in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar