Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

tisdag 24 mars 2015

Ligacupen är slut men snart börjar ungdomsallsvenskan

Årets äventyr i Ligacupen tog som bekant slut för både U19 och U17 den senaste veckan. Båda lagen vann sina inledande gruppspel där sedan U19 blev utslagna i åttondelsfinalen och U17 i kvartfinalen. Jag såg båda dessa sista matcher och det var verkligen med små marginaler som båda lagen åkte ut i år.

Några av de äldre ungdomsspelarna har man kunnat följa regelbundet under försäsongen på A-lagets träningar och i U21 Allsvenskan men Ligacupen blev en första möjlighet att få se årets upplaga av våra båda ungdomslag och några av de nya yngre spelarna. Jag har än så länge sett för få matcher för att ha en uppfattning om alla spelare men några av de som har stuckit ut positivt hittills är t ex U19´s anfallare Jakob Sellhed (1998) och mittback Sasa Vajagic (1997) samt U17´s innermittfältare Viktor Niklasson (1998) som även har fått spela i flera av U19-matcherna. Det finns dock många fler intressanta spelare som jag ska försöka kommentera i takt med att jag hinner se fler matcher när det allsvenska seriespelet kör igång.

Årets upplaga av U19 och U17 Allsvenskan börjar om en dryg vecka under påskhelgen, dvs samtidigt som seniorallsvenskan kör igång. U19-laget kommer att börja med en hemmamatch mot Öster på långfredagen på Valhalla kl 13, vilket blir en bra uppladdning inför påskdagens allsvenska premiär på Gamla Ullevi. U17-laget tjuvstartar dock det allsvenska spelet redan den här veckan med en premiärmatch borta mot Malmö på torsdag. Anledningen till den tidiga starten för U17 är att man ska åka till Italien i en vecka den 1-7 april för cupspel mot bl a Atalantas och Torinos ungdomslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar