Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 30 mars 2015

Premiärveckan

Äntligen är vi inne i den allsvenska premärveckan som kommer att kulminera med en glad-påsk-match mot Åtvidaberg på söndag. Men innan dess ska två andra matcher avverkas och biljettförsäljningen förhoppningsvis fortsätta ticka på ordentligt.

Det blev ett snabbt besök på dagens träning där jag noterade att Lasse Vibe och Martin Smedberg Dalence fortfarande är iväg på landslagsuppdrag och Adam Johansson fortfarande är borta efter sin skada. Tror inte heller jag såg Mikael Boman idag och bland de närvarande spelarna körde Marcus Sandberg och Gustav Engvall individuell rehab. Övriga närvarande körde för fullt och U19 var representerade genom Pontus Dahlberg, Martin Johansson Zanjanchi, Oskar Kindlund och Patrik Karlsson Lagemyr.

Imorgon är det U21-match på Valhalla kl 18.00 mot Kalmar och Blåvitt har redan släppt startelvan som innehåller fem A-lagsspelare och resten från U19. En intressant startelva där bl a Billy Nordström fortsätter på innermittfältet efter en fin insats i torsdags mot Sarpsborg. Undrar dock varför Patrick Dyrestam inte spelar imorgon - han har visserligen varit skadad ett tag men jag tyckte han gick för fullt på dagens träning.

På långfredagen kl 13.00 är det hemmapremiär i U19 Allsvenskan mot Öster och även den matchen spelas på Valhalla. Jag ska skriva lite mer om den matchen längre fram i veckan så nu nöjer jag mig med att bara nämna den så att man kan lägga in den i almanackan.

Biljettförsäljningen till premiären har redan passerat 10 000 sålda och det mesta tyder på en riktigt bra publiksiffra på söndag. Kanske slår vi även 2011 års rekordsiffra som var 14 053 åskådare i hemmapremiären mot Örebro? Även årskortförsäljningen börjar närma sig rekordnivåer när man idag passerade 6 000 sålda årskort - nu är det bara 250 årskort kvar till 2012 års nivå och 800 årskort till rekordet från 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar