Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

onsdag 25 mars 2015

Sarpsborg hemma

Imorgon är det dags för den sista träningsmatchen under årets försäsong och den spelas mot Sarpsborg på Hjällbovallen. Normalt hade detta varit en nervös generalrepetition inför allvaret men med två väl genomförda slutspelsmatcher i cupen så är detta spänningsmoment redan avklarat.

Istället så blir morgondagens match en avslappnad chans att finslipa på några försvarsmässiga detaljer samtidigt som man släpper fram spelare som inte har fått så mycket speltid hittills. För t ex Billy Nordström blir detta årets första A-lagsmatch då han missade en hel del av försäsongen p g a skada och på slutet bara har fått speltid i U21-laget. Lite intressant är att man spelar honom som innermittfältare imorgon, en position han även fick spela i måndagens U21-match. Det är absolut ingen ovan position för honom sedan åren i U19 men jag trodde nog att han skulle få spela till vänster som back eller som ytter.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Nordström - Pettersson - Bohm
Boman - Mikkelsen

Om man tittar tillbaka på årets försäsong så måste man säga att den sammantaget har blivit riktigt lyckad. Trots att jakten på Mister X inte helt utföll till belåtenhet så har Mats Gren lyckats bygga en stark trupp och Jörgen Lennartsson har av detta spelarmaterial lyckats skapa en stark startelva med bra backup på de flesta positioner. Det känns som att vi är väl förberedda inför årets allsvenska och där det enda som kan förstöra nästa veckas hemmapremiär är en rejäl portion underskattning och övermod.

Det är redan över  9 000 biljetter sålda till hemmapremiären och nu har även årskortförsäljningen tagit fart igen efter några dagars stiltje. Idag studsade årskortstapeln på hemsidan upp med drygt 400 årskort och nu är det som bekant även lönetider. Visst borde försäljningen av bara farten rusa över 6000-nivån de kommande dagarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar