Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

lördag 4 april 2015

Åtvidaberg hemma

Imorgon sparkar Blåvitt äntligen igång 2015 års allsvenska inför en stor hemmapublik där det i skrivande stund är drygt 14 000 biljetter sålda på Gamla Ullevi. Visst har årets cupäventyr redan bjudit på en del spänning men det är i Allsvenskan som allting kommer till sin spets!


De senaste dagarna har det varit en del nyttiga diskussioner om Gamla Ullevis många brister och om Blåvitts "hot" att flytta matcher till Nya Ullevi. I första hand ska man se detta utspel som en syrlig passning till en bekväm och lat arenaägare som för varje år har försämrat förutsättningarna på Gamla Ullevi. Blåvitt skulle inte behöva överväga att flytta om man fick till stånd nödvändiga ombyggnader som återställde maxkapaciteten på arenan.

Den blåvita truppen är stor, stark och frisk där bara Adam Johansson och Patrick Dyrestam saknas just nu. Under vårvintern har vi sett en ganska tydlig startelva växa fram där frågetecknen har blivit allt färre. Fortfarande har jag några få frågor kring den vänstra delen av backlinjen samt hur plan B ser ut i de matcher där inte Sebastian Eriksson kan spela men jag känner mig inte särskilt orolig.

I morgondagens match förväntar jag mig ett hungrigt Blåvitt som direkt tar kommandot i matchen. En vass offensiv med Jakob Ankersen, Lasse Vibe, Gustav Engvall och Sören Rieks borde snabbt kunna dyrka upp Åtvidabergs försvar och förhoppningsvis ge oss många mål i matchen.

Alvbåge
Salomonsson - Bjärsmyr - Rogne - Aleesami
Ankersen - Svensson - Eriksson - Rieks
Vibe - Engvall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar