Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 3 april 2015

Bra start på helgen för ungdomslagen

Blåvitt vann som väntat dagens hemmapremiär i U19 Allsvenskan mot Öster i solskenet på Valhalla. Segersiffrorna skrev rättvist till 4-0 (2-0 i halvtid) efter mål av Richard Cindric, Omar Hamid, Victor Edvardsen och Ibrahim Bah. Blåvitt hade ett stort spelövertag i hela matchen där Öster bara stack upp vid enstaka tillfällen med långa bollar på en snabb vänsterytter.


I dagens match visade Blåvitt upp ett stabilt och säkert spel i samtliga lagdelar. I försvaret påminner Alexander Leksell väldigt mycket om Ragnar Sigurdsson i sin spelstil och högerbacken Marcus Ginman följde med bra i anfallen och noterades för två assist idag med hårda precisa inlägg. På innermittfältet hade Omar Hamid och Rickard Cindric full kontroll i både anfall och försvar och fick bra understöd från yttermittfältarna, särskilt Oskar Jansson. Och i anfallet var Patrik Karlsson Lagemyr och Victor Edvardsen som vanligt mycket samspelta.

Det ska bli kul att fortsätta följa U19-laget i år som spelar sin nästa hemmamatch på Valhalla lördagen den 18 april mot Malmö. Blåvitt kommer att spela sina hemmamatcher i U19 Allsvenskan på Valhalla hela april och flyttar sedan i maj över till naturgräset på Lemmingvallen.

U17-laget befinner sig för övrigt i Italien under påsken för att spela i turneringen Torneo Mario Maggioni-Walter Righi. Här inledde man gruppspelet idag med en seger med 1-0 mot Torino efter mål av Axel Gunnarsson och spelar redan imorgon nästa gruppspelsmatch mot Atalanta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar