Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 30 april 2015

Gefle - IFK Göteborg 0-0

Oavgjort borta på Strömvallen borde egentligen inte vara någon överraskning men jag är ändå sjukt besviken över dagens resultat. Alla förhoppningar om att årets Blåvitt skulle ha höjt sin lägstanivå gick upp i rök idag.

Visst kan man säga att det var ett stort avbräck att tappa Mattias Bjärsmyr och Sebastian Eriksson inför dagens match men truppen ska vara tillräckligt stark för att kunna hantera det i enskilda matcher mot svaga lag som Gefle. Ansvaret vilar tungt på Jörgen Lennartsson för att han inte lyckas få spelarna att växla upp mer och prestera även i sådana här matcher!

Särskilt förbannad blir jag över att han inte byter ut Sören Rieks tidigare. Rieks är ju fullständigt under isen just nu och misslyckas med passningar, missförstår medspelarnas löpningar och blir av med bollen stup i kvarten. Han borde ha fått gå ut tidigt i andra halvlek och Lennartsson borde ha utnyttjat samtliga sina tre byten idag och inte bara två.

Underbart är kort brukar man ju säga och så verkar det även vara med Blåvitts tid som serieledare. Nu får man verkligen bjuda Ullevipubliken på något alldeles extra på måndag mot Falkenberg!

2 kommentarer:

 1. Bara lite intresserad av hur tankarna går för alvbåges tvåa. Hans primära uppgift är ju ändå någonstans att han ska stoppa bollar och inte släppa in mål. Så länge som han sköter det med bravur, leder allsvenskans räddningsprocent och nollar bortamatch, så tycker jag ändå att han kan vara värd en trea! =) Har ingen exakt skottstatistik, men han fick väl ändå ingripa en del idag? Hoppas inte min kommentar tolkas som något kritiskt/provocerande, vet att det är dina egna bedömningar, som sagt bara lite intresserad av din motivering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räddningsprocenten har han nog mest samlat ihop i tidigare matcher för idag var han inte särskilt belastad eftersom Gefle var så tama. :-)

   Jag minns bara en ordentlig räddning och några utboxningar idag och Gefles farligaste chanser sköts utanför mål utan ingripande från Alvbåge. Utifrån den arbetsbördan så räcker det nog bara till en tvåa i betyg

   Radera