Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

måndag 27 april 2015

IFK Göteborg - Helsingborg 3-1

Helsingborg har gjort det till en trevlig vana i år att bjuda oss på ett billigt mål i början av matcherna och för Blåvitt är det bara att tacka och ta emot. Nu hade nog Blåvitt vunnit idag även utan Pär Hanssons generösa gåva för man var snäppet bättre än skåningarna i alla lägen.

I försvaret så hanterar Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne lugnt och säkert alla slags anfallare, även 198 cm långe Simovic. De är så svåra att ta sig förbi att motståndarnas allt som oftast tvingas till tafatta avslutsförsök långt utifrån. Särskilt gladde det Levande Sittplats i andra halvlek att se Astrit Ajdarevic vid upprepade tillfällen försöka pricka Gamla Ullevis tak: Satellit, satellit oooh, som en satellit högt upp i det blå!

I anfallet stressar Lasse Vibe och Mikael Boman skiten ur motståndarnas försvarare med sin aggressiva press och man är nära att stjäla bollen flera gånger. Just 3-0 målet kom till efter en sådan press där Blåvitt vann bollen högt på plan och förvaltade läget väl. Även Jakob Ankersen är väldigt bra i anfallssituationerna, både i etablerade anfall och i snabba omställningslägen, medan Sören Rieks fortfarande har problem med felprocenten i passningarna. Idag jobbade han dock hårt och fick även ta emot en del tuffa tacklingar från motståndarna.

Blåvitt är nu serieledare för första gången sedan försommaren 2013 och jag hoppas man behåller den placeringen riktigt länge. Redan på torsdag får man en ny chans att visa att man är värda placeringen - på bortaplan på Gefles konstgräs.

1 kommentar:

  1. Tabellen illustrerar väldigt tydligt att JL prioriterar att spela ihop laget framför att rotera så här långt. Byten inräknat så har 12 spelare deltagit i samtliga allsvenska matcher, därtill har 3 anfallare delat på 2 platser per match.

    Med tanke på att spelet ännu inte sitter till 100% så tror jag kontinuiteten gör gott just nu, sedan hoppas jag ändå att de släpper in lite fräscht blod lite längre fram när säsongen har satt sig.

    SvaraRadera