Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 12 april 2015

IFK Göteborg - Malmö 0-1

Efter gårdagens förlust för Spurs mot Aston Villa med 0-1 på White Hart Lane var jag i behov av en bättre fotbollsupplevelse idag. Gårdagens match var ju ett sömnpiller där Spurs inte lyckades höja matchtempot tillräckligt mycket och inte skapa några vassa målchanser. Även om ett besök på the Lane alltid är en skön upplevelse kändes det som att alla var mest fokuserade på framtiden igår. Spelarna såg ut att längta till sommaruppehållet och supportrarna sneglade mot ödetomten alldeles intill där den nya arenan ska växa fram.

Gamla byggnader rivs för att ge plats för en ny arena bredvid White Hart Lane.
Så idag kom jag till Gamla Ullevi med förhoppningar om nånting bättre och mer fokuserat på prestation här och nu. Jag fick se en ganska jämn toppmatch som stod och vägde tills Malmös mål gav skåningarna möjligheten att börja spela på sitt resultat. Och det gjorde de tyvärr riktigt bra för Blåvitt lyckades aldrig forcera in ett kvitteringsmål, även om Thomas Mikkelsens nick i slutsekunderna hade förtjänat ett bättre öde.

Generellt tycker jag att Blåvitt föll på eget grepp där man spelade lite för komplicerat och alldeles för ofta sökte svåra alternativ och komplicerade anfallsvägar. Man vänder upp och ner längs kanterna istället för att försöka slå ett tidigt inlägg och man har en övertro på sin förmåga att klacka eller skarva sig in i motståndarnas straffområde. Mot ett bra lag som Malmö fungerar inte detta och man blev ofta avväpnade eller tappade tempo i anfallen.

Helgens andra 0-1 förlust svider ännu mer än den första men allt känns inte mörkt och uppgivet för det. Jag tror mycket väl att Blåvitt kan studsa tillbaka rejält i nästa match mot Häcken och den här säsongen är fortfarande lång och levande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar