Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

fredag 17 april 2015

Två allsvenska hemmamatcher redan imorgon

Blåvitt möter ju Häcken på söndag i Allsvenskan och genomför sin sista träning imorgon lördag kl 10.30 på Kamratgården. Direkt efter träningen har du faktiskt möjlighet att se två blåvita allsvenska matcher under eftermiddagen. Kl 12.00 på Valhalla är det match i U19 Allsvenskan mellan Blåvitt och Malmö och kl 14.00 på Överåsvallen är det match mot Mjällby i U17 Allsvenskan. Eftersom Valhalla och Överåsvallen ligger någorlunda nära varandra finns det goda möjligheter att hinna se båda matcherna.

U19-laget har inlett det allsvenska seriespelet med två raka segrar och leder just nu sin serie. I den senaste matchen mot Lund hämtade man upp ett 0-2 underläge till seger 5-3 och tränare Thomas Olsson kommenterar den matchen så här:
- Vi är inte nöjda med matchen mot Lund. En slapp attityd till att försvara gör att vi släpper in två mål under de första 10 minuterna. Det gav en stressad känsla genom hela matchen och avgörande 5-3 kom först på tilläggstid.

Några av U19´s spelare var med i det U21-lag som besegrade Helsingborg i veckan där särskilt Jakob Bergman får beröm av både Alf Westerberg och Thomas Olsson för insatsen. Jakob Bergman, Victor Edvardsen, Patrik Karlsson Lagemyr och Pontus Johansson har även tränat med A-laget den senaste veckan. Skadeläget ljusnar lite nu i truppen där spelare som Andreas Öhman, Martin Johansson Zanjanchi och Adnan Saltagic är på väg tillbaka efter skador, dessa är dock ej aktuella imorgon. Thomas Olsson har ingen startelva klar ännu till morgondagens match mot Malmö då det beror på hur skadesituationen utvecklar sig i A-truppen:
- Någon eller några av våra spelare kan vara aktuella för A-matchen på söndag. Det skulle vara grymt kul och inspirerande för vår trupp om det blir så.

U17-laget har inlett sitt seriespel med en förlust och en seger hittills. Tränare Eijlert Björkman berättar att Anton Ocampo och Viktor Niklasson är iväg på landslagsläger medan August Erlingmark och Måns Sebbö är sjuka. Preliminär startelva till morgondagens match mot Mjällby blir enligt följande:

Amos
Flohr - Skog - E Gunnarsson - Kaplan
A Gunnarsson - Olofsson - Titi - Danielsson
Dizdar - Backman

Det är sällan man får chansen att se både U19 och U17 samma helg och dessutom på bekvämt avstånd till centrum så det tänker jag inte missa. U19 spelar ju bara någon match till på Valhalla och flyttar sedan ut till naturgräset vid Lemmingvallen. U17 kommer huvudsakligen att spela sina hemmamatcher i U17 Allsvenskan på Gamlestadsvallen eller Bergsjövallen under året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar