Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 28 maj 2015

Äntligen lite U19 fotboll

Senast jag såg U19 spela var den 28:e april i 1-1 matchen mot Elfsborg och därefter har jag missat flera matcher p g a semester och lite otur med tiderna. Men imorgon fredag är det dags igen när det vankas match i U19 Allsvenskan kl 18.00 på Lemmingvallen mot Falkenberg.

Efter åtta spelade matcher så ligger Blåvitt på en femte plats i en haltande tabell där man har fyra poäng upp till Elfsborg som leder serien men där man även har två färre spelade matcher. Vinner man sina kommande hängmatcher, mot Falkenberg imorgon och mot Gais på tisdag, så kan det skrikas Top of the League! i samtliga omklädningsrum på Kamratgården den närmaste tiden. Efter matchen mot Gais går U19 på några veckors ledighet fram till midsommar.

Jag bad lagets tränare Thomas Olsson sammanfatta vårsäsongen så här långt:
- Jag tycker vi har gjort bra resultat och spelat en fotboll som är utvecklande för spelarna. Målsättningen är att dominera matcherna med ett eget passningsspel där spelarna vågar spela på gränsen av sin förmåga. Minus är att vi haft väldigt mycket skador på backspelare och inte har fått någon vidare stabilitet defensivt.

Läget i truppen är att Kevin Andersson och Ronni Mleczkovicz är på väg tillbaka efter skador men inte aktuella för spel ännu. Tyvärr ska nu Martin Johansson Zanjanchi opereras för en fotskada och han kommer att vara borta i 3-4 månader. Jättetråkigt för honom och Thomas kommenterar det:
- Martin har haft ont en längre tid och operation är det bästa på lång sikt. Han har en lång karriär framför sig och behöver få ordning på sin fot för att kunna utvecklas ännu mer.

I morgondagens match är dessutom Victor Edvardsen avstängd och Patrik Karlsson Lagemyr är inkallad till A-lagets träningar. Även Oskar Kindlund saknas från start, då han har varit sjuk i veckan, vilket ger följande startelva imorgon:

Johansson
Ginman - Skoog - Leksell - Edlund
Öhman - Saltagic - Cindric - Dahlqvist
Jansson - Bah

Mittfältaren Oskar Jansson spelar som anfallare imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar