Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 21 maj 2015

IFK Göteborg - AIK 3-0

Med söndagens cupfest i bagaget kändes det som att dagens match började med en liten blåvit baksmälla både på plan och på läktarna. Spelarna gick inte upp i press utan lät AIK dominera spelet och från läktarna kom det bara lite pliktskyldig sång. Det kändes som att det här kunde gå riktigt illa.

Långsamt men säkert så vaknade dock det blåvita kollektivet till liv på Gamla Ullevi och baksmällan förvandlades till en ny fest när man utklassade AIK. På planen tog Blåvitt över spelet och även läktarna vaknade till liv och sjöng in bollen i mål flera gånger idag. Två av målen var visserligen fina bjudningar från AIK´s sida men Mikael Boman ska ha pluspoäng för att han befann sig på rätt plats både vid 2-0 och 3-0 och störde, stressade och petade in bollen.

Idag var det dessutom en lite ovanlig match där jag tycker att Haitam Aleesami och Sören Rieks överträffade Emil Salomonsson och Jakob Ankersen i offensiven. Riktigt kul att vänsterkanten blir allt bättre även om det är synd att Rieks nu är avstängd i kommande match efter sitt tredje gula kort idag.

Man ska ju inte klaga en sån här dag men lite ledsen blir jag att Jörgen Lennartsson inte använder sitt tredje byte på ett bättre sätt när vi ändå leder med 3-0. Martin Smedberg Dalence är förvisso en viktig truppspelare men han behöver knappast någon ytterligare inspiration eller motivation då han ju strax ska iväg och spela i Copa America. Tänk om Lennartsson istället hade använt det här tredje bytet för att gjuta mod i en av våra duktiga yngre spelare som fanns på bänken! Karl Bohm eller Billy Nordström borde ha fått hoppa in där, kanske särskilt högeryttern Bohm då det ju var Ankersen som gick ut.

Nu är Blåvitt serieledare igen vilket känns väldigt skönt. Jag har svårt att slita mig från sidan 343 på text-TV och hoppas att vi behåller den här serieledningen riktigt länge!

2 kommentarer:

  1. MSD kommer antagligen starta mot HBK då Rieks är avstängd. Bra byte!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kommer han säkert att göra, han är ett ganska naturligt alternativ. Min poäng är att han inte behövde gårdagens inhopp för att spela bra på söndag, han är på en så pass hög nivå ändå. Men för någon av våra yngre spelare hade ett inhopp igår kunnat bli en häftig självförtroendeboost inför hemmapubliken och samtidigt lite "reklam" för att vi är ett lag som fortfarande satsar på våra unga spelare.

      Radera