Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

söndag 7 juni 2015

Hammarby - IFK Göteborg 0-1

När man nu rullar hemåt med tåget till Göteborg kan man se tillbaka på en härlig partyweekend i Stockholm och en riktigt bra supervecka. Blåvitt lyckades den här veckan att hålla undan för konkurrenterna och t o m utöka serieledningen vilket nästan är mer än vad man kunde förvänta sig!

Trots att spelet kanske inte var det bästa idag så bjöd matchen mot Hammarby på en härlig inramning med två stora och röststarka klackar. På de blåvita läktarna var vi ca 2300 pers och det var vi som fick sista ordet när Thomas Mikkelsens lösa skott retfullt enkelt studsade in i mål alldeles framför oss. Det kändes som att jublet aldrig ville ta slut där och då.


Blåvitt ställde upp med en oväntad 3-5-2 uppställning (eller 5-3-2 om man vill) och det fungerade väl sådär. Defensivt var vi minst lika starka som vanligt men offensiven blev lidande med bl a ett mycket sämre kantspel. Man kan ställa sig frågan om den här uppställningen bara var en nödlösning för idag eller om Jörgen Lennartsson även testade sig fram inför kommande svåra bortamatcher i Europa League-kvalet?

Nu väntar ett tre veckor långt speluppehåll och lite välförtjänt vila för spelarna. Istället vänds blickarna mot Mats Gren med förhoppningar att han kan hitta en lämplig ersättare efter Lasse Vibe som ju kommer att lämna snart. Jag hoppas dock att Vibe blir kvar ett tag in i juli tills ersättaren är på plats och får börja spela för oss.


2 kommentarer: