Min digitala oas där jag kan fundera, filosofera, grubbla, räkna, värdera, analysera, sammanställa, svära, rasa, jubla, skratta, gråta, fantisera, drömma, spekulera och lära mig mer om de två fotbollslag som berör mig allra mest...

torsdag 11 juni 2015

Hur går det för U17?

Inför säsongen hade jag lite planer på att följa U17-laget mer noggrant men det har inte varit helt lätt. Visst har jag hunnit se en och annan match men tiden har tyvärr inte räckt till mer. Och ibland har man maximal otur...när U17-laget nästa torsdag gör ett sällsynt framträdande på Apelsinplan i västra Göteborg, dit jag har närmare, så spelar U21-laget samtidigt på Hjällbovallen. Det blir Hjällbovallen för mig den dagen.

Efter elva spelade omgångar av U17 Allsvenskan ligger Blåvitt på en fjärdeplats i tabellen med 21 inspelade poäng. Bland lagets bästa målskyttar i seriespelet kan man notera Olle Backman med tio mål och August Erlingmark med sex mål hittills. En fjärdeplats är väl ett ok resultat hittills men man har sju poäng upp till andraplatsen som ger SM-slutspel senare i höst. För att nå dit upp behöver man vinna många av sina matcher framöver.

Matchen på Apelsinplan nästa torsdag mot Häcken är den sista matchen före ett månadslångt uppehåll i U17 Allsvenskan. Det blir säkert lite ledighet för spelarna då men även ett deltagande i Gothia Cup som spelas den 12-18 juli i år. Blåvitt kommer som vanligt att delta i elitklassen Gothia Cup Tipselit Trophy för 17-åringar där spelarna är födda 1998 eller senare men där man får ha två överåriga spelare födda 1997. I år kommer man att ställas mot Brommapojkarna, ACBB Paris och Newcastle i gruppspelet.

Årets startfält i Gothia Cup Tipselit Trophy
Årets Gothialag kommer att ledas av Eijlert Björkman från U17 och Johan Claesson från U19 och truppen kommer säkert att bestå av både U17 och U19-spelare som uppfyller ålderskraven. Jag återkommer med mer info framöver när det finns en färdig trupp och ett spelschema för årets turnering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar